SVENSKA:

Norska Samantha Gurah är skådespelerskan och sångerskan som just nu representerar en av de mest eftertraktade kvinnliga huvudrollerna i en modern musikal, "Nabulungi Hatimbi", i succémusikalen "The Book of Mormon".

"The Book of Mormon" har sedan premiären 2011 på Broadway frälst publiken och sålt över 2,2 miljoner biljetter. Publiksiffran är överlägsen allt annat på Manhattan, under samma period. Den 26:e Januari 2017 hadde musikalen premiär på China Teatern i Stockholm, då för första gången översatt till ett annat språk än engelska. 

Samantha Gurah må vara ett nytt ansikte för den svenska publiken men har en lång karriär med sig från sitt hemland Norge. Samantha har studerat teater vid Bårdar Akademiet i Oslo. Hon har medverkat i scen-musikaler som "Hair" och "Parade" och den prisbelönade film-musikalen "Skallamann", i regi av Norska Maria Bock. Samantha har arbetat som sångerska tillsammans med flertalet norska artister bl.a med Stella Mwangis bidrag under Eurovision song contest 2011. Senaste åren har hon varit solist i den turnénande produktionen ”The Thrill of Michal Jackson” samt spelat rollen som Muhammed Alis dotter i föreställningen "Great as I am" på Den Norska Ballett och Opera.

Karaktären" Nabulungi" är en ung kvinna som lever med sin far (Peter Gardiner) i en fattig by i norra Uganda. De lever under ett ständigt hot från en hotfull general (Camilo Ge Bresky) och hans följare. När de två Mormonska missionärersa Äldste Price (Linus Wahlgren) och Äldste Cunningham (Per Andersson) dyker upp i byn för att där hitta nya medlemmar till sin kyrka ser Nabulungi möjligheten att via dem ta sig ur förtrycket från den argsinta generalen. "Nabulungi" är föreställningens katalysator som lyckas engagera byn att våga stå upp mot generalen och med sin tro på människans godhet lyckas se de andra karaktärerna för vilka de är och inte för vad de tror på.